Utställningsdagen...

Ja, så var första utställningen ever avklarad.
Lucas skötte sig över förväntan o imponerade stort på sin matte =) Sprang bra, stod hyffsat (läs satte sig nån gång)
Han studsade inte omkring som den studsboll jag trodde.
Han blev BIR valp (Bäst I Ras) och så fick han ett HP (HedersPris) Fick därmed delta i BIGfinalen (Bäst I Grupp)
8 hundar i den, men vi blev inte placerade. Däremot fick han ett litet ben som tröstpris.
I det stora hela är jag riktigt nöjd o STOLT över lilleman!!!
Inför nästa, Matfors 22/2, ska vi öva mer på STÅ. Men nu är han då ordentligt T R Ö T T !!!

Ikväll är vi bortbjudna Till Göran & Ann. Ska bli trevligt, Lucas följer självklart med...
Och imorgon kommer lilla hjärtat hem igen *yeay*

Kraam, Tjing, Hej!

Ändrade planer...

Lucas uppfödare kommer inte ikväll...Orsaken till det stavas M A G S J U K A!!! *hua*
Så nu blev jag om än mer nervös inför morgondagen...
FÖRHOPPNINGSVIS så kan våran tränare följa med och agera stöd ist. *hoppas, hoppas*
Ja, ja...Ska inte dra mig ur iaf utan bara hoppas på det bästa...

Håll en tumme vett´ja!

Fredag igen...

Och idag har jag inte lika mycket fix som igår, tack o lov...

Igår ringde jag o pratade med mitt älskade hjärta. Ibland pratar han så nära så man har svårt att höra vad han säger. Berättade att jag städat hans rum. Hade inte jag städat mamma??? Näe, du hann inte det, så nu har mamma städat. JAAAAAAAAA! hahaha Berättade åxå att kortet han skickat till mormor kommit fram och att mormor blev jätte glad. Och det tyckte han åxå var roligt. Samtalet blandades med pruttljud. Bland det roligaste han vet för tillfället..
Sen blev det en tur hem till Ullis, trevligt, trevligt. Hem o inta soffläge o kika på Criminal minds.
Kort o gott en bra dag. Gårdagens bästa var helt klart samtalet med hjärtat. "...Puss o Kram, Jag älskar dig, Hejdå....Go´natt..."

Ska strax ta mig en sväng om med snabeldraken och en tur ner till förrådet.Lär hämta upp xtrasängen inför besöket ikväll. 

Nu promenix med ett stycke hund...

Kraam, Tjing o Heej!
 

Ja just...

Jag var ju bara tvungen att skicka ett mail till Kitty ang hennes no.1 fan härom dan... Och svar fick vi =)

"...Åh, tack så mycket! hälsa den lille killen och be honom rösta nästa vecka;)...så jag inte åker ut.
Kramar, Kittty...."

Berättade för Anthon att Kitty svarat o han blev sååå glad =) Men han vill fortfarande att hon ska komma hit o leka med honom... hahaha Sötnöten mammas..

Torsdag...

Och inga direkta (läs roliga) planer förrän mot kvällen...
Ska träna lite med voffen och sen var jag visst bjuden över till Ullis *trevligt, trevligt*
Måste städa lite, plocka på Anthons rum osv. Får ju gäster imorgon som ska sova kvar. Lucas uppfödare kommer och ska följa med på utställningen på lördag.
Måste tvätta åxå, kan ju vara trevligt med rena kläder o så...hahaha

Igår blev det en snabb dejt med Cicci iaf, hoppas du är bättre idag?!!? Tränade lite med Lucas på kvällen o i övrigt bara soffläge. Har så förbenat ont just nu. Går ju i vågor det där med mer eller mindre ont. Har ju haft den här värken ett antal år nu, så jag börjar bli van. Inte så kul, när det är som värst, att känna sig som 75 ist för 29.. men, men...That´s life i guess.

Lär väl göra ett ryck nu så att jag kan ta en pause till HTG sen...

Tjing, Kraam, Heej o ta hand om varandra!

Det närmar sig...

POFF så ska lilla hjärtat helt plötsligt snart fylla FYRA år!!!! Fnular på vad han ska få i present när han fyller. Hade tänkt köpa en CDspelare till hans rum, men det hade visst morfar åxå tänkt på. Jaha, där sprack den idén. Han behöver en stol till sitt skrivbord, men det känns samtidigt lite tråkigt...Frågat vad han önskar sig o det han verkar önska sig mest är...En julgran!??! Öhh, jaha?? Även Mac & Doc stod på listan. Ja,  nånting ska jag väl komma på iaf..

Igår åkte hjärtat hem till vante´pappan o Isa igen...Tror han är inne i en "mammaperiod" för han blev riktigt ledsen när jag skulle åka o ville följa med. Satte mig på huk med honom, torkade hans tårar o förklarade att pappa saknar honom. Precis som mamma saknar dig när du är hos pappa så saknar pappa dig när du är hos mamma... Han måste få veta att det är OK att känna saknad osv... Visst känns det ordentligt i ett mammahjärta när ens älskade barn blir ledsen, men samtidigt vet jag ju att han har det bra där...Han var lite gladare när jag åkte o jag tror inte att han blev ledsen något mer. Han skulle få "hjälpa" Isa´s pappa med lite flytt. Och han tycker ju att det är såååå roligt att få hjälpa till.

Efter att Anthon lämnats så åkte vi vidare mot Sälgsjön för att träna med Lucas.Gick helt OK. "Stå" har vi inga större problem med, värre är det med springet. Får han ha något i munnen så springer han klockrent, annars verkar han tycka att vi kommit på en jätte ROLIG lek o studsar bredvid mig som en studsboll o försöker fånga kopplet...
Undrar just OM han får ha något i munnen när vi springer i ringen??? Har hört att retrivrar många gånger kan få det när dom går som valp. Vore ju bra om han kunde få det nu den första ställningen,  men sen måste vi lära in att springa UTAN. Ja, ja...det ska nog gå bra.

Idag väntar en dejt med bästaste Cicciluring...SNAJSIGT värre!

Tjillevippen!

Tisdag då...

Blev väckta av att HSB ringde 7.40, gäääsp. Skulle komma o kika på toaletten som läcker till o från. SJÄLVKLART så läckte den ju inte nu..Ja, ja...Får ringa igen om den skulle börja.
Anthon klagar över ont i ögat o är lite röd. Han klagar baraöver det ena, men jag tycker att han är lite röd i båda. Somtur är så var det 2 uttag på receptet som han fick när han hade ögoninfl sist, så det finns ju OM det skulle bli något.

Försöker få tag i min sjukgymnast åxå. Inatt var värre än värst. blää, är såååå LESS på det här nu!!!

Igår då...Cicci o Andreas kom förbi på en snabb kaffe. *trevligt, trevligt* När dom åkt blev det nedvarvning i soffan för vanten innan det var dags för sängen..

Idag så ska det tränas med Lucas i em när vante´pappan varit här o hämtat vanten. När, det vet jag inte än. Jag har då ingen brådska iaf.
Utställningen närmar sig med stormsteg, så dagens träning är definitivt välbehövlig. Kommer bli en massa spring o en massa stå. Springet är det vi lär träna mest på. Han tror ju att vi ska busa när jag börjar springa, studsar omkring som en studsboll o gör allt för att fånga kopplet. TUR att dom inte har allt för höga krav på en valp iaf.
Ser dom är inofficiella utställningarna som träning, och övning ger ju färdighet sägs det. From maj får vi börja ställa officiellt. KUL!

Nu ska vi visst bygga tågbana här...

Ta hand om varandra! Kraam o heej!

Eftermiddag...

Och diskberget betades av till sist. Så skönt när det är avklarat.
Haft ett snabbt, men trevligt, besök av min kära Johanna =) Hunnit avklarat lunchen, det har städats och tom Anthon har städat på sitt rum...
Nu håller han på o härjar runt med Åke här. Snart blir det middag, hungrig! Jocke som får stå vid spisen, och dagens meny består av; Makaroner, Falukorv, Bacon o Ägg... YAMMIE! =)
Eventuellt besök av Cicci senare, men får se vad klockan hinner bli först.

Imorgon ska Anthon till vante´pappan. Han hämtas nån gång under em.
Själv ska jag göra ett nytt försök med att få tag i min sjukgymnast, värken tilltar ju bara. ORKA?!!? Trodde inte den kunde bli värre, men tji fick jag. Tur man har blivit hyffsat bra på att hålla skenet uppe iaf.. Sover som en gnu om nätterna och om dagarna känner jag mig som en överkörd gnu.. Vaknar ggr flera på nätterna av att vänster axel låser sig i en skum position o då lär jag sträcka o vrida samtidigt o poff knäpper det till o armen blir normal igen.
Är sååååå LESS på att ha det så här...Knappt orka nånting...

Slut på klageriet för idag...
Tjillevippen då...

Done!

Jess, nu är det gjort..Var ju bara tvungen att maila till Kitty ang hennes no.1 fan =) Frågade Anthon igår vad han tyckte var fint med Kitty. Svaret blev; han tyckte hennes klänning med frukterna var fin (från 1a avsnittet av Let´s dance) och att hon har så fint hår. Han vill fortfarande att hon ska komma hit o leka tågmästare med honom. Han är så go mitt lilla troll..

Just nu sitter vi här o kikar på Musses klubbhus, medans jag försöker hitta krafter till att ta tag i diskberget...Måste verkligen ta tag i det snart..
Kanske får kaffe´besök i form av Cicci idag o det är ju alltid lika snajs =)
Annars är det grått o slaskigt ute så inga planer har gjorts för dagen...Får se vad min kära son har för förslag..

Färgade håret igår åxå..Sååå skönt att få bort den "fiiina" utväxt´randen..Blev riktigt bra om jag får säga det själv.

Lär ringa min sjukgymnast nu o sen så MÅSTE jag ta tag i disken...

Tjing, Kraam, Heej! *vinkelivink*

puh!!!

Nyss kommit hem här efter min visning...Ja, för er som INTE vet så är jag återförsäljare för Alpnaering. Mat´demon var en hit må jag säga och det gick bra idag...Ska sätta mig o knåpa med ordern om ett tag.
Först inväntas ett energi-intag i form av PIZZA.

Anthon har nyss kommit tillbaka igen åxå. JÄTTE GLAD efter pulkaåkning o snöbollskrig med vante´pappan =)

Åhh, home delivery....PIZZA`TAJM!!!!!!!!!!!!!!!

Jag ser det snöar...

Hur mysigt som helst ju med stooooora flingor som dalar ner. Anthon blev överlycklig när han kikade ut =D
Idag är det alltså söndag o Anthon ska iväg senare o åka pulka med vante´pappan o Isa *kul* Själv har jag en visning som väntar..Så om ett tag lär jag iväg till affären o köpa hem det som saknas till smakisarna.
Vante´pappan hade lite att göra imorgon så Anthon kommer tillbaka efter pulkaåkningen o ska sova tills på tisd denna gång. Så bra när man kan lösa det så här...
Annars då? Ja, i fredags var vi iväg o åkte pulka *kuligt*, Anthon fick som sagt vara uppe längre o kika på Let´s dance..
Igår så lektes det med bilar, o myste med godis o Körslaget...En bra helg kort o gott =)

Kanske man skulle ta o göra ett ryck nu o fixa lite...

Tjillevippen!

Han är ju bara för GO!!!!

Mitt lilla troll...
2ggr har jag nu kikat på Let´s dance med Anthon.
1a gången:
Kitty kommer in på scenen...Hon har en klänning med påhängda frukter på. ÅHHHH vilken FIIIIN klänning mamma!!!
Lite senare frågade jag om en annans tjejs klänning, om inte den var fin. Näääeee, den har ju inga frukter mamma!

Ikväll:
Den första som dansar är Kitty. ÅHHHH mamma vilken fiiiin flicka!!! Vad heter hon???
Svarar att hon heter Kitty. Jag vill att hon ska komma hem till mig...Kitty....
Frågar honom vad dom ska göra omhon skulle komma hit??? Kanske hon vill leka tågmästare med mig???
Kitty har dansat klart o Anthon blir lite ledsen över att hon inte ska dansa mer...
Nu har han sagt X FLERA hur fin han tycker att Kitty är och att han vill att hon ska komma hit...

hahaha, han är ju bara för GOOOO!!!

Nu blir det Operation Läggdags här...

Tjing, Kraam, Heej!

Tvättdag osv..

"halva" veckan har gått. Ja, för mig känns onsdag som mitten på veckan. Anthon är på dagis, men ville helst INTE åka idag. Ville vara hemma o mysa´pysa med mamma sa han. Kan vara bra för honom att få leka av sig lite grann.
Imorse när jag gick in till honom så var han väldigt allvarlig. "Mamma...Jag måste få berätta en sak för dig...Det har kommit lite kiss i sängen..." Lill´hjärtat då, ingen fara med det ju. Sa till honom att det INTE gjorde nånting och att mamma skulle byta rent i sängen... Myste med lite fil´frukost o sen hastade vi iväg till dagis. Handlade lite efter lämningen o nu har jag precis slängt i de första maskinerna. Till min lycka så är även tiden efter ledig. Ska passa på att göra rent i voffens säng och han själv ska göras ren idag åxå. Får inte bada honom för tätt inpå utställningen, för pälsen hinner inte få tillbaka sin rätta struktur då. Blir iaf MÅNGA hundar på utställningen, totalt 132 stycken!!! Bara Lucas i sin ras, men 22 i hans rasgrupp. Håll en tumme för att det kommer gå bra vett´ja!

Igår tog vi en tur till min faster o farbror och det resulterade i att Anthon blev av med lite hår.
Luggen struntade vi i, dels för att undvika pottfrilla o dels för att den visst var klippt ganska hackigt sen tidigare (???).
Fiiiin blev han då, mammas lilla kille. Faster har en urtunnings-sax åxå, passar bra till Anthons TJOCKA hår.
Lite fika o snölek senare så åkte vi hemåt.

Dags att skura ett stycke hundsäng nu...

Tjing, Kraam o Heej!


Ny vecka...

Och just nu gör vi inte många knop här hemma. Anthon hade varit torr två nätter hemma hos vante´pappan, så i natt fick han sova utan blöja. Var själv upp vid 01:20 o då lyste det från hjärtats rum, smög in för att se om han var vaken. Det var han inte, däremot hade det skett en olycka. Fixade o trixade med allt det blöta o satte på en blöja för säkerhets skull.
Imorse, runt 08.30, så ropade Anthon o var kissis. Inget i blöjan då iaf. Skyndade oss på med kläder, ut med hund o en titt i tvättstugan. LEDIGT fram till 10. Snabbt upp o raffsade ihop det som var kissigt. Skönt att få det upptvättat på en gång.
TYVÄRR, läs ÄCKLIGT nog, är det NÅGON som haft svårt att hålla tätt i hissen... VILKEN STANK!!!!! Ska det vara så svårt att lätta på trycket inne???? Och denna någon är av "mänsklig natur", efter att ha jobbat i vården känner man lätt igen denna odör. Det första Anthon säger när vi klivit in i hissen är: Mamma det luktar äääääckliiiigt, baaaajs!
Vad är problemet??? Vad är det för fel  på folk??? Lucas var millimeter ifrån den trevliga pölen, tack o lov hann jag se/känna lukten av detta nanosekunden innan han hann fram...

Idag o imorgon ska vanten få vara hemma med mig, mysas o pyssla ska vi göra. Onsd + torsd blire dagis för hjärtat medans jag själv ska grejja med tvättstugan, försöka boka om tandltid osv. Sen blir han hemma igen från fredag tills han ska till vante´pappan igen.

Nu ska vi ta o fixa lite lunch här...

*vinkelivink*

Söndag...

Och nu har Anthon kommit hem igen... *lovely* Han är fortfarande riktigt glad över att det var Anthon-dagen igår o han pratar om den heeeela tiden. =) Ska strax titta på en film o mysa ner oss i soffan. Bara han kan bestämma sig för vilken det blir.

Igår var vi hem till grannarna...Riktigt KUL var det. Går bra att ha Lucas hemma då åxå eftsom det är så nära. 2h, sen hem o ta ut honom. Fungerade klockrent! Blev en sväng ner till HB för att svänga de lurviga åxå. RIKTIGT bra musik igår, men runt 01:20 fick det vara nog så jag tog sällskap med Lena hemåt. LÄNGESEN jag var ut nu, så det var riktigt kul att få rasta benen lite...

Idag har vi städat lite här hemma o klippt klorna på alla 4 hårbollar här hemma. Tog en runda förbi Sätra o droppade av ett gäng flyttisar till Jeanette o Jimmi...Snabb-handling o sen hem för att möta upp vante´pappan o Vanten.. En tur till Nära Dej o sen hem o fixa mat. Svensk husmankost stod på menyn; makaroner, falukorv o bacon. Och ja, jag kunde inte motstå stekt ägg heller. *jam, jam*
Och som sagt...Nu väntar jag på att min älskade son ska välja en film här snart...

Tjillevippen!

17e januari...

Och idag är det ANTHON-DAGEN!!!! Ringde o pratade med lilla hjärtat, frågade om han visste vad det är för dag idag??
Nääe, det visste han inte. Berättade att det är Anthon-dagen idag, att idag står det ANTHON i kalendern.
"WOOOOOW!!!! Det är bara min dag! Paaappaaa; mamma säger att idag är det Anthon-dagen!"
Han lät sååå lycklig. Berättade att mormor hälsade grattis på  namnsdagen åxå. "Åhh, det blir ju kul..!" Han blev även lycklig över att det var lördag idag och var riktigt snabb på att säga till vante´pappan att mamma säger det är lördag idag! Åhh, vad jag ÄLSKAR denna lilla pojke!
Imorgon kommer han hem igen o jag LÄNGTAR nå enormt!

Ikväll blir det en tur över till "grannarna"...Har lyckats med att få tvätta en hel hög med kläder och hunnit med en tur i skogen med voffen...

Nu är det hög tid för lite kaffe!

Kraam, Tjing, Heej!


"Grattis på Anthon-dagen mammas älskade hjärta!"

PoFf

Det slog mig precis att Anthons 4årsdag närmar sig med STORMSTEG!!! Så nu snurrar alla de möjliga bakverken runt i mitt huvud! (kanske lite xtra måna eftsom bedövningen inte släppt än) En sak är då säker, mormors rulltårta med marianne ska då göras. Min mormor var "the best of the best" när detkom till bakning. Men eftersomhon lämnade oss för drygt 9 månader sedan får jag göra egna tappra försök med mormors bakverk.
Lär ta rätt på receptet till nötkakorna åxå...
Anthon har sagt att han vill baka bullar o kakor...Drömmar kanske??? "kalla-dom-vad-du-vill"-bollar kanske??? Nötkakor?? Två rulltårtor o en vanlig tårta ska det då bli iaf och bullar..Funderar på om jag tom ska göra premiär o försöka mig på att göra......WIENERBRÖD! =O Tåls definitivt att tänka på lite till... Men tidsoptimist som jag är, obotlig sådan, så kommer jag säkert på att dom ska göras i sista sekund...

Dags för en promenad med vovvsen nu o sen lär jag leta rätt på en ledig tvättstuga...

Tjillevippen! *vinkelivink*

TooooRsdaaaaG

Var det visst idag...Har noll koll på dagarna denna vecka.
Idag står det ett tandläkarbesök på schemat *hua* Ska rensa en tand lite till o nästa vecka ska den rotfyllas... Personligen tycker jag att den kan fyllas redan idag, känner ju INGENTING därifrån...Men vad vet jag???
Efter det "trevliga" besöket tänker jag bara vara tills bedövningen släppt helt.
Sist kom han ju åt nån nerv,ORDENTLIGT, så ist för att bli bedövad i halva nedre käken (som man ska) så blev jag bedövad i halva ansiktet. Ända upp i skalpen tom...

Måste trolla fram en tvätt-tid åxå. Skulle tvättat igår, men näe...Inget tvättmedel kvar. Trött jag bliiiiir!!!!
I helgen ska jag inleda årets träning för Lukas. Blivit lite slappt ett tag, men nu måste vi komma igång igen.
Koppel-gången lär bli bättre innan vi börjar kursen i april och sen lär vi träna på hans fokusering lite grann.
Men det ska nog gå bra det här. Gäller att vara positiv eftsom vi satsar på att bli SVCH i år... =)

Nu är det hög tid för en kopp kaffe och sen lite tandborstning...

Kraam, Tjing, Heej!!! Take Care!!!

Meningen med livet....

....är att få älska dig...!!!
Mitt LIV, Mitt HJÄRTA, Min STOLTHET......MITT ALLT!!!!



Typ AJ...

Har sovit dåligt som en gnu även inatt. Är såååå LESS på  värken i axlarna nu. Ont överallt har jag. *suck* Det jobbigaste nattetid är axlarna o hälarna, vaknar sjuttioelva gånger varje natt. Ska boka tid hos min sjukgymnast igen, får se vad han har att säga denna gång. Sist sa han att det blivit betydligt värre. Än så länge har jag även lyckats undvikit kortisonsprutorna. *vill INTE* I mitt fall skulle det innebära en hel höööög med sprutor och det låter inte såå lockande lär jag säga.

Annars var det väl inget vidare att komma hem till grått, slask o stormar. Om det ändå kunde torka upp då?? Lucas blir KOLSVART under magen o tassarna. Näe, ge mig SNÖ!!!


Jag säger bara....*L*O*V*E*L*Y*
Nu kaffe o lite plock...

*vinkelivink*

Home again...

Ja, så var vi hemma igen efter en helg i Mora. Har haft det riktigt bra, Anthon har varit glad precis hela tiden,massor med snö osv... Skönt att komma bort från all betong o stress ett tag.
Var upp till Orsa Grönklitt igår, och Anthon & Lucas var "as HAPPY as HAPPY can be "=) Hur mycket snö som helst där uppe, vanten o Lucas härjade omkring för fulla muggar. 
På kvällen var vi ut en sväng med pulkan & körde lite rally.
Bettan fick sig lite ompyssling åxå, bakluckan fixad o en tvätt. Tyvärr blev hon ju rätt smutsig på vägen hem igen..
Hur som haver så var helgen kanon!

Lämnade Anthon idag o han blev lite ledsen lilla trollet =( Det känns/skär i ett mammahjärta. "mamma..Jag saknar dig..."  Sa till honom att jag saknar honom åxå. Att man FÅR sakna, men kan vara glad ändå.
Han får ringa om han blir ledsen, vare sig han är här eller hos vante´pappan. Tror det kan vara viktigt för honom att veta att den möjligheten finns vart han än är.
HOPPAS att det blev glada miner snabbt iaf. Han skulle minsann på julfest med farmor och vante´pappan. *kul*
Tvekar inte en sekund på att han kommer få en bra vecka med vante´pappan o Isa =)

Nu äre coffee´tajm här...

Sååå...Kraam, Tjing, Heej!


NoneNoneNoneNoneNone

"Kärleken till ett barn kan inte beskrivas...Den måste upplevas"
"Kärlek är...När man får hör sitt barn säga:
Jag älskar dig...!!"
Jag ÄLSKAR dig ANTHON!!! PoK Mamma

Bakar... =)

Ja, det blev ingen bakning igår...Tiden rann ifrån mig som vanligt. Men nu så står bulldegen på jäsning =) *yammie* Är det fredag så är det ;)
Vanten har varit en suverän assistent och hjälpt mamma att få till degen. *duktig kille* Och nu kan han knappt vänta på att den ska jäsa klart.

Natten har varit sådär...Min vänstra axel säger ifrån ordentligt nu. Vaknat 2 nätter i rad av att den låser sig i en knepig position. Bara att sträcka o sträcka o sträcka tills den glider/knakar på plats igen. *suck*
Var ju på röntgen för mina axlar (eftsom dom är värst) för ett tag sen, men det visade tyvärr ingenting. Så det är fibromyalgin i kombination med överrörligheten som knasat till det bland muskler o senor. Nånting jag får leva med helt enkelt. Så frågan är vad jag kommer klara av för arbete här framöver. För jobba det vill jag! Less på att gå hemma nu.

Om ett tag ska Anthon få packa lite leksaker osv i sin ryggsäck o jag ska få ner ett o annat klädesplagg. Drar till Mora strax efter 13 nån gång. Skönt att komma iväg en sväng, och HOPPAS det finns snö där!!! Har ju planerat lite snölek med vanten o Lucas medans de andra pysslar om Bettan.

Fnular på vart medlemsnumret hos SSRK kan befinna sig. *hmm* Tänkte anmäla till en utställning som dom anordnar, men lär uppge medlnr åxå. Får väl rota runt lite och om inte annat kontakta SSRKs kansli..

Nu äre hög tid att börja baka ut bullarna...
Och förresten...VEM har lagt en kommentar med namnet JO??? För det är enbart namnet som syns, alltså ingen kommentar...*knas*

Kraam, Tjing, Heeej!

hah!

Nog fick jag till en skattkarta allt...Piraten min är super nöjd och det är ju huvudsaken. Tänk om min gamla bildlärare kunde få se den där ;) haha
Bild finns att se i min mobilblogg.. http://mobilblogg.nu/Jenny79
De flesta bilder hamnar där...

Funderar på en hemsida till Lucas...Nån som har nått bra förslag på domännamn???

Språkades med SKK idag åxå, har nu tjatat pådomi nio års tid om att jag stavar JennY och inte JennIE . Får se nu då  om det gick fram det jag sa och blir ändrat. När man söker på Tessie´s ID-nummer så kommer det numer även stå avliden på henne. *snyft*

Saknar dig min älskade Tessie´tjej!





Ja, jag vet inte...

Så var det torsdag och den här veckan har ju gått super fort!!! STOPP, jag hinner inte med!!!!
Tills för 30 sekunder sen hadevi inga planer för dagen, men nu har jag lovat trollet att försöka mig på att göra en skattkarta. Han leker pirat här så. Får se hur jag ska lösa detta, var ju inte allt för bra på Bild i skolan heller. Engelskan är väl det ämne som gick bäst, men vad har jag för nytta av det när jag ska göra en karta? I huvudet ser den alla tajders ut, men hur den blir när jag gjort den är en annan femma. Som tur är har jag en känsla av att Anthon inte bryr sig så mkt om det utan blir nöjd hur som haver..
Annars skulle vi behöva ta en tur till affären, kaffet sinar och jag är på bakhumör... Vanten vill baka sånna där "kalla-den-vad-du-vill" och jag vill ge mig i kast med bullar. Kanske man tom skulle försöka sig på sånna där Solskensbullar?? Y A M M I E !!!!!!!!!!!!!!!!

Imorgon bär det iaf av mot Mora. Bettan ska få sig en Spa-dag under lördagen. Tvättas lite, renovera bakluckan och kanske svetsas lite. Så jag har planerat SNÖLEK för mig, vanten o Lucas. Pulkan ligger redan o väntar bak i bilen =) Lär se till att komma hemåt i tid bara för att lämna vanten till vante´pappan. Det var visst julfest mellan 14 o 16 på stadhuset. Vart nu det ligger...Näääeee, jag vet INTE vart stadshuset är riktigt...

Sist men inte minst får Jeanette sig en egen rad i dagens blogg:
*G*R*A*T*T*I*S* friendy på födelsedagen!!! Hoppas att du får en TOPPEN dag!!!

Kraam o hej!
"Lev varje dag som om den vore den sista...Och ha inte för bråttom här i livet..Ta dig tid för vänner och familj..En dag kan det vara försent..."

Vanten...

Ja, oj vad det bubblar av funderingar i denna lilla pojke...Och att han brukar se på sport med vante´pappan går inte heller att ta miste på.

"Mamma...Vart ligger Sverige???"
"Sverige, ligger här..Överallt. Sverige är ett land, vi bor i Sverige"
"Näääe, mamma vi bor i Gävle."
"Jaa, men Gävle ligger i Sverige"
"Jaha...Sverige har gula tröjor, vi hejjar på Sverige..."
*******Tystnad********
"Mamma....Vart ligger Finland??? Finland har blåa tröjor, men vi hejjar på dom med gula"
"Finland ligger på andra sidan havet, Finland är åxå ett land. Precis som Roy kommer från ett annat land. Han kommer från Kanada."
"Jaha....Vad har dom för färg på tröjan???"
*tur man kan svaret på det iaf* "Kanada har röda tröjor"
"Jaha, men vi hejjar på dom gula. för det är Sverige"

Nästa disskusion gällde stå på händer.
"Mamma...Jag kan inte stå på händer. Kan du"
"njae...Jag vet inte riktigt" *atletisk som man är.*
"Kan min pappa stå på händer???"
"Ingen aning...Du får fråga pappa sen"
"Kan Isa stå på händer???"
"Det vet jag inte heller, du får fråga henne sen.."
"Kan Jocke stå på händer???"
"Jag vet inte Anthon.."

Idag berättade jag för Anthon att vi skulle åka till Mora ihelgen...
"Vad heter det mer???"
"Vadå heter mer?? Det heter bara Mora."
"Men vad heter det mer än Mora???"
"Det heter inget mer än Mora. Mora är en "stad" i Sverige."
"Nääääeeee. Vi bor i Sverige i Gävle."

Ja, inte är det lätt med geografi när man bara är 3år inte...=)
Mycket Varför?, Vart bor?, Vad heter? osv nu. Och själv ska man försöka ha svar på ALLT.
Bra att han är nyfiken o frågvis tycker jag! =)

Nu är det snart bolibompa´tajm = mamma/son´mys i soffan.... *me like big time!*

Tack o hej!

Ooooonsdag..

Och idag har vi varit sega jag o Anthon. Jocke har börjat jobba igen efter jul- och nyårsledighet.
Har iaf tagit oss i kragen efter förmiddagens seghet och nu håller vi på i tvättstugan för fullt jag o vanten. Vad vi annars ska göra idag har jag inte en susning om. Inga planer alls förutom till helgen.
Blir en tur upp till Mora då. Lite fix med Bettan, som tex försöka fixa bakluckan så vi ka öppna den igen. *hoppas, hoppas*

Hoppas på att kunna åka lite pulka åxå med vanten. Jag, vante o Lucas får nog roa oss ganska så mkt själva har jag en känsla av. Men det går bra det åxå =)
Cicci får svänga förbi här hemma på lördag efter jobbet för att kolla till de tre små hårbollarna som får vara hemma.
Ska bli skönt att komma iväg en sväng iaf...Nästa sväng blir i februari då det är dags för valpträff hos Lucas uppfödare, ska bli riktigt kul och ser fram emot att komma dit igen. *lovely*

Nu ska jag ta en svängom med snabeldraken här...

Kraam, tjing, heeeej!

Mååååååndag

Och fortfarande KALLT! Bestämde iaf dejt med Cicci, Andreas o Algot i djurskogen. Anthon blev riktigt glad över att få träffa Algot. Lite kaffe till oss vuxna o varm choklad + smörgås till grabbarna grus. Innan vi kom dit fick det bli en visit till Johan för att hämta startkablar, sen vänta in blåa faran för att få lite starthjälp. Batteriet som inte laddat ordentligt.
Men nu går Bettan som en klocka igen.

Efter fikaturen stod det lite handling på schemat o sen köpte vi hem lite skräpmat. *gott*
Nu är det soff´mys som gäller innan det blir dags att dra igång "Operation Läggdags"

Känner mig rastlös på nått sätt...hmmm Vet inte riktigt vad jag ska göra åt den saken.
En muskel som tjorvar med mig åxå, typ AJ!!! Värken i axlarna har fått skaplig konkurrens om vad som gör ondast kan jag säga...*suck*

Kraam, tjing, hej

Brr...

Idag är det då betydligt kallare ute. Termometern visade -11,7 när jag skulle ut på balkongen. *brr*
Om cirkus 1½ timme kommer vanten hem igen *myyys* Lääääängtar nå enormt efter honom nu, krypa ihop i soffan o "mysa pysa" som Anthon säger...Det är livet det =)

Kikade runt på diverse kurser o utställningar igår. Hittade ett par stycken som verkar intressant. Är iaf anmälda till 2 utställningar so far...En nu i januari och en i februari. Han går som valp på båda dessa, så det blir inofficiella utställningar. I slutet på april kan den första officiella utställningen bli, då är han iaf 9 månader o går som junior. Känns som att det kommer bli ett bra år på hundfronten. Har en kurs vi ska gå, o ev nån till på G. Och sen blir det utställningarna då o ev nån annan tävling. Får se, får se.

Nu kaffe och ica innan mammas älskade lilla hjärta kommer hem... =)

2a januari 2009

Nyåret firades hemma *skönt* Vanten kom hem runt 12.30 för att vara med o fira in det nya året.
Började med en grilltur i Hemlingby, blev dock mörkt snabbt. Men Jag o vanten hann med att göra några snöänglar innan korven var klar iaf, *myyyyys* Hem o duschade bort grillröken o sen mös vi ner oss i soffan jag o vanten.
Runt 20 dök Cicci o Andreas upp. *M*A*T* Anthon fick kika på film efter maten och runt 22 fick han även se lite fyrverkerier som någon sköt av utanför på gården. Skippade "kokkin" och lade oss tillräta i hans säng för lit5e sagoläsning runt 22:20 nån gång. Ja, bara jag o Anthon alltså.
Spelades lite chicago fram till 12-slaget.. Lucas tycktes oberörd av smällarna iaf och det är ju bra.
God mat o trevligt sällis = ett bra avslut på 2008

1a januari sov Anthon läääääääänge. Upp en sväng runt 5.30 för toabesök *duktig kille* o sen sov han vidare till, hör o häpna, 10.15!!! Och då ville han på toaletten igen, och trodde sen att vi skulle sova MER! Nähäe då. Frukost o soffmys innan det var dags att göra oss klara för avfärd o lämning till vante´pappan. Nya året till ära så fick Anthon en svinkoppa åxå, stackers..
Efter lämning blev det bara lugna gatan...

Dagen idag började vi ute i skogen. Mötte upp Maria & Saga, SPÅRA! *kul* Körde 3 sökrutor med kloss och en sökruta med ägg. Även ett uppletande, typ godisspår. Kommit fram till att Lucas spår ska få ligga lite längre så att han följer marken bättre ist för att kasta upp nosen i luften då o då. 3h blev vi ute iaf, matsäck bestående av varmt kaffe o limpa med falukorv var alla tajders lär jag säga.
Pratat med Anthon i telefonen en sväng o nu tänkte jag unna mig slötid framför TVn..SOFFLÄGE

KraamtjinghejoGodfortsättning!

RSS 2.0